Pasta jajeczna bogata w żelazo

Pasta jajeczna

Świąteczna wersja podania jajek na sposób mniej kaloryczny i bardziej zdrowy. Pasta jajeczna bez majonezu, za to ze składnikami bogatymi w żelazo.

Składniki:

  • jajka - 5 sztuk,
  • natka pietruszki - 1 pÄ™czek,
  • szczypiorek - 1 pÄ™czek,
  • rukola - 3 Å‚yżki,
  • musztarda - 1 Å‚yżeczka,
  • masÅ‚o - 2 Å‚yżki,
  • sól, pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo. Zieleninę myjemy, wrzucamy do blendera i drobno mielimy. Dorzucamy do blendera obrane jajka i łyżkę masła. Mielimy prawie na puch, mogą zostać pojedyncze większe kawałki jajek, nie szkodzi. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: agf

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także