Pasta pieczarkowa na łódeczkach z jajek

0
Pasta pieczarkowa na łódeczkach z jajek

Składniki:

  • jajka - 4 sztuki,
  • pieczarki duże - 8 sztuk,
  • szczypiorek cienki/pęczek - 0,5 pęczka,
  • majonez - 2 łyżki,
  • sól, pieprz.

Jajka gotujemy na twardo. W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.
Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki.

Pasta pieczarkowa na łódeczkach z jajek - zdjęcie 1


Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak, by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Żółtka mieszamy z takim pieczarkowym farszem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy.
Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach) i dekorujemy szczypiorkiem.

Autor przepisy: agf

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także