Pasta z makreli

Pasta z makreli
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki wędzona makrela, cebula, sól, pieprz, ostra papryka
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 150 gram
Kategoria przystawka, przekąska, pasta, dodatek
Ilość kalorii 180

pasta z makreliWykonanie:

Makrelę obierz ze skóry, wyjmij ości
i oddziel mięso na niewielkie kawałki. Cebulę drobniutko posiekaj i posól. Mięso z makreli, cebulę i przyprawy potraktuj blenderem, do uzyskania gładkiej masy.

Podanie:

Taka pasta jest moim zdaniem najlepsza, bez zbędnych dodatków, prawdziwy smak wędzonej makreli oraz cebulka. Jednak jeśli wolimy bardziej kremowe pasty można dodać do niej 2 łyżki twarożku kremowego.
Pasta doskonale smakuje jako obkład na pieczywo, jednak może być również podawana
z krakersami lub czosnkowymi grzankami.

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: poranneinspiracje.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także