Pasta z makreli
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | wędzona makrela, cebula, sól, pieprz, ostra papryka |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 150 gram |
Kategoria | przystawka, przekąska, pasta, dodatek |
Ilość kalorii | 180 |
Wykonanie:
Makrelę obierz ze skóry, wyjmij ości
i oddziel mięso na niewielkie kawałki. Cebulę drobniutko posiekaj i posól. Mięso z makreli, cebulę i przyprawy potraktuj blenderem, do uzyskania gładkiej masy.
Podanie:
Taka pasta jest moim zdaniem najlepsza, bez zbędnych dodatków, prawdziwy smak wędzonej makreli oraz cebulka. Jednak jeśli wolimy bardziej kremowe pasty można dodać do niej 2 łyżki twarożku kremowego.
Pasta doskonale smakuje jako obkład na pieczywo, jednak może być również podawana
z krakersami lub czosnkowymi grzankami.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: poranneinspiracje.blogspot.com
Zobacz także