Pasztet z soczewicy

0
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy świetnie smakuje i wygląda.

Składniki pasztetu:

  • 200 g suchej czerwonej soczewicy,
  • 4 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 3 jaja,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól morska ziołowa,
  • pieprz młotkowany z kolendrą,
  • ognista mieszanka przypraw KAMIS Specialite,
  • curry indyjskie,
  • 1 liść laurowy.

Sposób przyrządzania pasztetu:

Soczewicę gotuj, aż rozpadnie się na miękką papkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokrój. Marchewkę i cebulę smaż na oleju na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dopraw solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw KAMIS Specialite i curry indyjskim. Smaż jeszcze chwilę, a następnie wymieszaj z odsączoną soczewicą i jajami. Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia, podłużnej formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 45 minut.

Oceń artykuł
3,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także