Pieczona cielęcina w oregano

0
Pieczona cielęcina w oregano z sosem z tuńczyka

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania.

Składniki:

  • 300 g górki cielęcej
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 2-3 łyżki majonezu light
  • 2 łyżki oliwy

Przyprawy KAMIS:

  • oregano
  • pieprz kolorowy w młynku
  • natka pietruszki
  • chilli
  • czosnek granulowany
  • sól morska

Mięso oprószyć delikatnie solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, natrzeć oregano, skropić oliwą, odstawić na 3 godziny. Następnie piec 25 minut w temperaturze 160º.

Sos: Tuńczyka wymieszać z majonezem, dodać czosnek, chilli, sok z limonki, dokładnie zmiksować, na koniec dodać natkę pietruszki.

Oceń artykuł
4,50 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także