Pieczona cięlecina z sosem z tuńczyka

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minutSkładniki:
- 250 g udźca cielęcego lub górki,
- 1 opakowanie mix sałat,
- 2 łyżki oliwy,
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 6 łyżek majonezu light,
- 2 łyżeczki soku z cytryną,
- Sól morska w młynku Specialite,
- Pieprz kolorowy w młynku Specialite,
- Tymianek,
- Zioła do sałatek.
Sposób przyrządzania:
Cielęcinę oprósz solą, pieprzem, tymiankiem, posmaruj oliwą, piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni. Wystudź i pokrój w paski. Na porwane, wymieszane sałaty, ułóż paski cielęciny i polej sosem otrzymanym ze zmiksowanego tuńczyka z majonezem, z dodatkiem soku z cytryny i ziołami sałatkowymi.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także