Pieczona cięlecina z sosem z tuńczyka

Pieczona cięlecina z sosem z tuńczyka

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
pieczona cielęcinaSkładniki:

  • 250 g udźca cielęcego lub górki,
  • 1 opakowanie mix sałat,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 6 łyżek majonezu light,
  • 2 łyżeczki soku z cytryną,
  • Sól morska w młynku Specialite,
  • Pieprz kolorowy w młynku Specialite,
  • Tymianek,
  • Zioła do sałatek.

Sposób przyrządzania:

Cielęcinę oprósz solą, pieprzem, tymiankiem, posmaruj oliwą, piecz 30 minut w temperaturze 150 stopni. Wystudź i pokrój w paski. Na porwane, wymieszane sałaty, ułóż paski cielęciny i polej sosem otrzymanym ze zmiksowanego tuńczyka z majonezem, z dodatkiem soku z cytryny i ziołami sałatkowymi.

Oceń artykuł
4,33 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także