Pieczony łosoś w aromatycznym uniesieniu

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 40 min.
Składniki:
-
300 g filetu z łososia
- świeża kolendra
- 50 ml oliwy z oliwek
- cytryna
Przyprawy KAMIS:
- pieprz Czarny mielony
- imbir mielony
- czosnek granulowany
- bazylia
Łososia podzielić na dwa kawałki, posmarować oliwą, przyprawić pieprzem, imbirem, czosnkiem i bazylią. Doprawionego łososia obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Następnie owinąć świeżymi listkami kolendry, zawinąć w folię do pieczenia i piec 15 minut w temperaturze 180º. Podawać z cytryną.

kuchnia, przyprawy, gotowanie, potrawy, dania z ryb, pieczony łosoś, dania z łososia, przyprawy do ryb
Opracowanie: Redakcja
Źródło: Kamis
Zobacz także