Pieczony schab

Pieczony schab

Składniki:

  • pieczony schab

    800 g schabu bez kości,
  • 4 jajka,
  • chrzan,
  • majonez,
  • szczypior,
  • mielony czosnek,
  • przyprawa do schabu,
  • sól, pieprz.

Sposób przyrządzania:

Schab należy natrzeć przyprawami, a następnie włożyć do rękawa do pieczenia i piec godzinę
w temperaturze 180ºC. Po tym czasie mięso wyjąć z piekarnika i ostudzić. Schab należy pokroić na plasterki. Następnie gotujemy jajka na twardo, które po ostudzeniu trzeba zetrzeć na tarce. Dodaj łyżeczkę chrzanu, wymieszaj z majonezem. Schab układaj na półmisku  przekładając farszem jajecznym. Dla dekoracji wierzch można posypać posiekanym szczypiorkiem.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także