Pierniczki o aromacie pomarańczy
0

Składniki:
- 2, 5 szklanki mąki pszennej,
- 0,5 szklanki cukry pudru,
- 2 duże łyżki miodu (roztopionego),
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 3 łyżeczki przyprawy do pierników,
- 1 jajko,
- 5 łyżek masła,
- 3 łyżeczki soku z pomarańczy,
- skóra z 1 pomarańczy.
Przygotowanie:
Łączymy ze sobą wszystkie składniki, zagniatamy na idealnie gładkie ciasto, stolnice posypujemy mąką, wykrawamy pierniki; na blachę kładziemy papier, a na nim pierniki, pieczemy ok 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni, polewamy czekolada lub lukrem,orzechami, wg uznania ...
Oceń artykuł
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: Dominika Stokłosa
Polecamy Ci również
Zobacz także