Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

0
Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

Składniki:

  • 2 szt. piersi z kurczaka
  • 2 pomidory
  • awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 100 ml kwaśnej śmietany

Przyprawy KAMIS:

  • sól morska w młynku
  • pieprz czarny mielony
  • 8 ziarenek kolendry
  • 1 łyżeczka imbiru

Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 150º.

Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także