Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

Składniki:
-
2 szt. piersi z kurczaka
- 2 pomidory
- awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 50 ml oliwy z oliwek
- 100 ml kwaśnej śmietany
Przyprawy KAMIS:
- sól morska w młynku
- pieprz czarny mielony
- 8 ziarenek kolendry
- 1 łyżeczka imbiru
Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 150º.
Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

kuchnia, przyprawy, gotowanie, potrawy, pieczenie, pierś z kurczaka, kurczak pieczony, kurczak przepisy, dania z kurczaka, dania z kurczaka na szybko, dania z kuczakiem, jakie dania z mięsa, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy
Opracowanie: Redakcja
Źródło: Kamis
Zobacz także