Pierwsze Warsztaty Kulinarne

Pierwsze Warsztaty Kulinarne

pierwsze Warsztaty KulinarnePrzygotowanie wybornych dań głównych było tematem pierwszej edycji Warsztatów Kulinarnych.

Pierwsze Warsztaty Kulinarne, organizowane pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej, były poświęcone daniom głównym. Uczestnicy doskonalili swoje umiejętności kulinarne pod doświadczonym okiem dwóch Szefów Kuchni: Marcina Budynka oraz Jarosława Uścińskiego.

Zajęcia rozpoczęły się od degustacji dań w restauracji Moonsfera, przygotowanych przez Jarosława Uścińskiego, który słynie z poszukiwania nowych smaków i niebanalnego łączenia składników. Uczestnicy spróbowali wszystkich dań, które następnego dnia uczyli się przygotowywać. Zapoznali się też ze sposobem podawania tych dań w restauracji.

degustacja dań w restauracjisposób podania potraw

Drugiego dnia, w Centrum Techniki Kulinarnej, uczestnicy Warsztatów Kulinarnych mieli okazję samodzielnie zmierzyć się z przygotowaniem wyrafinowanych dań. Nauka odbywała się w dwóch dwunastoosobowych zespołach i była prowadzona przez dwóch Szefów Kuchni. Zajęcia upłynęły w pysznej atmosferze, a uczestnicy dodatkowo otrzymali fartuchy kuchenne oraz książeczki z przepisami, dotyczące produktów i dań, którym były poświęcone zajęcia.

Szefowie Kuchni ...i uczestnicy zajęć

Kolejna edycja Warsztatów Kulinarnych odbędzie się w dniach 26-27 maja, a jej tematem będą zupy.

nauka gotowaniagotowanie pod okiem Szefa Kuchni

Szef Kuchni gotujegotowa potrawa

szkoła gotowaniaskładniki i przyprawy

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Katarzyna Laszczak

Źródło: Polska Akademia Kulinarna

Polecamy Ci również

Zobacz także