Pikantny suflet z chilli

Niezbędne składniki:

  • pikantny suflet z chilli2 jaja
  • 500 ml śmietanki 18%
  • 120 g cukru
  • 20g mąki ziemniaczanej
  • 50g masła
  • Przyprawy KAMIS
  • 1 łyżeczka chili
  • Laska wanilii

Sposób przyrządzania
Śmietankę zagotować z chili i laską wanilii, odstawić na kilka minut. Żółtka utrzeć z cukrem, miskę z żółtkami ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać śmietankę. Ubijać tak, aby nie doprowadzić masy do wrzenia, gdy zgęstnieje, wystudzić. Do masy dodać ubitą z łyżką mąki ziemniaczanej pianę, delikatnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanych i obsypanych cukrem foremek. Piec 30 minut w temp. 180ºC.

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 50 minut

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: KAMIS

Polecamy Ci również

Zobacz także