Pikantny suflet z chilli

0
Pikantny suflet

Ilość: dla 2 osób. Czas przygotowania: 50 minut.

Składniki:

  • 2 jaja
  • 500 ml śmietanki 18%
  • 120 g cukru
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g masła

Przyprawy KAMIS:

  • 1 łyżeczka chilli
  • laska wanilii

Śmietankę zagotować z chilli i laską wanilii, odstawić na kilka minut. Żółtka utrzeć z cukrem, miskę z żółtkami ustawić na garnku z wrzącą wodą, dodać śmietankę, ubijać tak, aby nie doprowadzić masy do wrzenia, gdy zgęstnieje, wystudzić. Do masy dodać ubitą z łyżką mąki ziemniaczanej pianę, delikatnie wymieszać. Masę wlać do posmarowanych i obsypanych cukrem foremek. Piec 30 minut w temperaturze 180º.

Oceń artykuł
4,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także