Pina colada

Pina colada
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 80 ml białego rumu, 80 ml mleka kokosowego, 160 ml soku ananasowego, lód
Kuchnia karaibska, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje
Kategoria drink, napój alkoholowy
Ilość kalorii 235

pina coladaWykonanie:

Wszystkie składniki wymieszaj w szejkerze i przelej do kieliszków.

Podanie:

W oryginale drinka podawano w wydrążonym kokosie. W naszych warunkach warto podać go w kieliszku i udekorować kawałkiem ananasa świeżego lub konserwowego.

 

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Barmix, Wikipedia

Polecamy Ci również

Zobacz także