Pisanki na słodko

Składniki:
- 350 g babki piaskowej lub biszkoptu,
- 200 g serka mascarpone,
- Przyprawa do kawy i deserów KAMIS Specialite,
- 200 g białej czekolady,
- biała posypka.
Sposób przyrządzania:
Pokrusz ciasto. Do okruchów dodaj serek i Przyprawę do kawy
i deserów KAMIS Specialite. Wymieszaj tak, by składniki dobrze się połączyły. Masę uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw na 15 minut do zamrażalnika. Odrywaj kawałki schłodzonego ciasta i formuj je w kształt pisanek. Wstaw ponownie do zamrażalnika, na kolejne 15 minut. W tym czasie roztop na małym ogniu czekoladę. Schłodzone jajka zanurzaj w czekoladzie i od razu dekoruj posypką.

przepisy kulinarne, słodkie desery, deser na zimno, deser dla gości, deser na słodko, słodki deser, święta wielkanocne, pisanki na słodko
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także