Pisanki na słodko

0
Pisanki na słodko

pisanki na słodkoSkładniki:

  • 350 g babki piaskowej lub biszkoptu,
  • 200 g serka mascarpone,
  • Przyprawa do kawy i deserów KAMIS Specialite,
  • 200 g białej czekolady,
  • biała posypka.

Sposób przyrządzania:

Pokrusz ciasto. Do okruchów dodaj serek i Przyprawę do kawy
i deserów KAMIS Specialite. Wymieszaj tak, by składniki dobrze się połączyły. Masę uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw na 15 minut do zamrażalnika. Odrywaj kawałki schłodzonego ciasta i formuj je w kształt pisanek. Wstaw ponownie do zamrażalnika, na kolejne 15 minut. W tym czasie roztop na małym ogniu czekoladę. Schłodzone jajka zanurzaj w czekoladzie i od razu dekoruj posypką.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także