Pizza pieczona na kamieniu
Upiecz aromatyczną, prawdziwą włoską pizzę korzystając z jednej z najstarszych i najbardziej tradycyjnych metod – pieczenia na kamieniu, dzięki której uzyskasz doskonałe kulinarne rezultaty.
PizzaStone jest niezbędny w każdej kuchni czerpiącej z tradycji kuchni śródziemnomorskiej. Mikroskopijne pory kamienia absorbują wilgoć z ciasta, a równomiernie dystrybuowana i utrzymywana wysoka temperatura piekarnika sprawia, że staje się ono lekkie oraz chrupiące. Pieczenie na kamieniu PizzaStone uwalnia wszystkie naturalne smaki i aromaty, tak jak w tradycyjnym, ceglanym piecu, jednocześnie zapobiegając przypaleniu. Kamienia BPS2 można używać do pieczenia bułek, chleba, biszkoptów, tortilli, rogalików, obwarzanków, mięsa lub ryb oraz wielu innych dań. Do przyrządzania produktów mrożch służy karbowana część kamienia, a do świeżych gładka. PizzaStone jest dostępny w ofercie osobno albo jako akcesorium standardowe lub opcjonalne w zależności od modelu piekarnika Baumatic.

agd, akcesoria kuchenne, przygotowywanie posiłków, kuchnia włoska, pizza, pizza przepis, akcesoria kuchenne design, kuchnia akcesoria, akcesoria do kuchni, jak zrobić pizzę
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Baumatic
Zobacz także