Placuszki z jabłkami

W moim ogródku działkowym w tym roku bardzo obrodziły jabłka. W związku z tym moje wakacje mają smak jabłek. Dlatego też przesyłam przepis na placuszki z jabłkami. Placuszki owe mają liczne zalety, ale najważniejsze, że są PYSZNE.
Składniki:
- 1-2 kg jabłek,
- ½ kg mąki,
- ½ l mleka,
- 2 jajka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- olej do smażenia,
- cukier waniliowy i cynamon do smaku.
W zależności od kwaśności jabłek i indywidualnych smaków, można dodać kilka łyżek cukru.
Przygotowanie:
- jabłka obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne,
- pokroić jabłka w kostkę,
- przygotować ciasto naleśnikowe,
- wymieszać pozostałe składniki i na końcu dodać pokrojone jabłka,
- na rozgrzany na patelni olej nakładamy przygotowane ciasto, formując placuszki,
- smażymy z obu stron do zarumienienia.
Placuszki mają liczne zalety:
1. Łatwe przygotowanie.
2. Szybkie wykonanie.
3. Tanie.
4. Zawsze się udają.
Najważniejsze:
5. Bardzo smaczne.
Autorka przepisu: Elżbieta Korzekwa, Sosnowiec.
Przepis został nagrodzony w konkursie SMAK WAKACJI.

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, dieta, jak ugotować, przepisy deser, placki z jabłkami, desery owocowe przepisy, desery szybkie i proste, placuszki z jabłkami, placuszki z jabłkami dla dzieci, racuchy z jabłkami, placuszki z jabłkami przepis, placki z jabłkami przepis
Autor: Elżbieta Korzekwa
Zobacz także