Polędwiczka cielęca z grillowanym fenkułem

0
Polędwiczka cielęca z grillowanym fenkułem

Składniki:polędwiczka cielęca
ilość dla 4 osób

  • 4 polędwiczki cielęce
  • 2 fenkuły
  • 150g suszonych pomidorów w oleju
  • 1 pomarańcza
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki masła
  • oliwa
  • olej
  • Grill Klasyczny przyprawa do potraw z grilla Kamis


Polędwiczki posyp przyprawą do potraw z grilla, posmaruj olejem odstaw na kilka godzin. Fenkuł pokrój w cząstki, posmaruj oliwą, smaż na ruszcie z polędwiczką smarując co jakiś czas masłem. Usmażony fenkuł wymieszaj z suszonymi pomidorami, cząstkami pomarańczy, dodaj okrojoną polędwiczkę, całość polej delikatnie jogurtem.

Oceń artykuł
4,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także