Polędwiczka wieprzowa z boczkiem i korniszonami

Polędwiczka wieprzowa z boczkiem i korniszonami

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa500 g polędwiczki wieprzowej,
  • 200 g boczniaku wędzonego w plastrach,
  • 1 słoiczek korniszonów,
  • 2-3 łyżki oliwy,
  • 2-3 łyżki Musztardy
    z płatkami wędzonej papryki Specialite,
  • Majeranek,
  • Pieprz czarny mielony.

Sposób przyrządzania:

Polędwiczki pokrój na porcje, rozklep, posmaruj musztardą z płatkami wędzonej papryki, oprósz
z jednej strony majerankiem, przykryj plasterkiem boczku, połóż korniszony i mocno zawiń. Tak przygotowane polędwiczki oprósz solą, pieprzem, posmaruj oliwą, odstaw na kilka godzin.
Smaż na grillu około 25 minut.

Oceń artykuł
3,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także