Polędwiczka wieprzowa z boczkiem i korniszonami

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut
Składniki:
500 g polędwiczki wieprzowej,
- 200 g boczniaku wędzonego w plastrach,
- 1 słoiczek korniszonów,
- 2-3 łyżki oliwy,
- 2-3 łyżki Musztardy
z płatkami wędzonej papryki Specialite, - Majeranek,
- Pieprz czarny mielony.
Sposób przyrządzania:
Polędwiczki pokrój na porcje, rozklep, posmaruj musztardą z płatkami wędzonej papryki, oprósz
z jednej strony majerankiem, przykryj plasterkiem boczku, połóż korniszony i mocno zawiń. Tak przygotowane polędwiczki oprósz solą, pieprzem, posmaruj oliwą, odstaw na kilka godzin.
Smaż na grillu około 25 minut.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także