Pudding cynamonowy

Pudding cynamonowy

Składniki:

  • pudding cynamonowy2 żółtka,
  • 3,5 łyżki cukru (najlepiej brązowego lub 8 gram cukru waniliowego),
  •  2 szklanki mleka,
  • 1 kawałek cynamonu,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • pół laski wanilii,
  • 1 łyżka masła.

Sposób przyrządzania:

Wyskrobać ziarenka z laski wanilii, 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i wanilią. Pozostałe pół szklanki mleka zmiksować z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka i mieszać szybko do zagotowania. Pogotować minutę. Po przelaniu do salaterek ozdobić owocami i posypać cynamonem.

Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Autor: cinnamonelf

Polecamy Ci również

Zobacz także