Ragout z polędwiczek z grzybami

Ragout z polędwiczek z grzybami

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 70 minut + czas marynowania
Składniki:

  • ragout z polędwiczek z grzybami500 g polędwiczek wieprzowych,
  • 100 g kurek,
  • 100 g borowików,
  • 100 g wędzonego boczku,
  • 300 g ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 3-5 łyżek Musztardy
    z czerwonym winem Specialite,
  • Sól morska w młynku Specialite,
  • 5-7 owoców Jałowca,
  • 1 łyżeczka Rozmarynu,
  • Pieprz czarny mielony.

Sposób przyrządzania:

Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli podlej wodą i duś na małym ogniu około 45 minut.
W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone
w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.

Oceń artykuł
4,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także