Risotto z zielonym groszkiem

risotto z zielonym groszkiemSkładniki (4 porcje):
2 kostki rosołu drobiowego Winiary
1 cebula
2 filety z kurczaka
3 łyżki oleju
2 szklanki ryżu
250 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego
1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:
Rosół przygotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i posiekać. Filety pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę, dodać mięso, smażyć do odparowania płynu. Wsypać ryż, zeszklić, podlewać stopniowo rosołem, mieszać, dodać groszek zielony. Dusić podlewając rosołem tak długo, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany. Na koniec dodać masło i wymieszać.

Czas przygotowania: 10 minut

Czas oczekiwania: około 20 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 2351 kcal
  • 1 porcja około 588 kcal
Oceń artykuł
5,00 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także