Risotto z zielonym groszkiem
Składniki (4 porcje):
2 kostki rosołu drobiowego Winiary
1 cebula
2 filety z kurczaka
3 łyżki oleju
2 szklanki ryżu
250 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego
1 łyżka masła
Sposób przyrządzania:
Rosół przygotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i posiekać. Filety pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę, dodać mięso, smażyć do odparowania płynu. Wsypać ryż, zeszklić, podlewać stopniowo rosołem, mieszać, dodać groszek zielony. Dusić podlewając rosołem tak długo, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany. Na koniec dodać masło i wymieszać.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: około 20 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 2351 kcal
- 1 porcja około 588 kcal

przygotowywanie posiłków, dieta, dania dla zapracowanych, jak ugotować, kuchnia włoska, winiary, ryż, ryż z kurczakiem, ryż z kurczakiem i warzywami, dania z kurczaka, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, obiad przepisy proste, obiad przepisy szybkie, pomysł na obiad przepisy
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także