Rolada jajeczna z łososiem

Składniki:
- 7 jajek,
- 20 dag żółtego sera,
- 40 dag szpinaku,
- 45 dag naturalnego serka twarogowego,
- 15 dag wędzonego łososia w plastrach,
- sól, pieprz.
Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36 x 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temperaturze 170ºC przez ok. 15-20 min. Wystudzić.
Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3 godziny.
Autor przepisu: pasjonatka23
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Opracowanie: Redakcja
Zobacz także