Rolada jajeczna z łososiem

Rolada jajeczna z łososiem

Składniki:

  • 7 jajek,
  • 20 dag żółtego sera,
  • 40 dag szpinaku,
  • 45 dag naturalnego serka twarogowego,
  • 15 dag wędzonego łososia w plastrach,
  • sól, pieprz.

Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać do jajek. Masę wylać na blachę (36 x 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

Rolada jajeczna z łososiem

Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną. Piec w piekarniku w temperaturze 170ºC przez ok. 15-20 min. Wystudzić.

Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3 godziny.

Autor przepisu: pasjonatka23
Przepis został nagrodzony w konkursie Przepisy wielkanocne

Oceń artykuł
2,86 / 7 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Redakcja

Polecamy Ci również

Zobacz także