Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 1 cukinia, 8 suszonych pomidorów, 200 g koziego serka, 1 ząbek czosnku, Sos Tzatziki KAMIS
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria przystawka
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Cukinię pokroić na cienkie plasterki. Można zrobić to nożem lub obierakiem do jarzyn. Plastry cukinii ułożyć na rozgrzanym grillu i zgrillować z obu stron. Ser wymieszać z przepuszczonym przez praską czosnkiem i przyprawą Tzatziki KAMIS. Pomidorki poprzekrawać na pół. Plasterek cukinii posmarować cienką warstwą sera, na końcu ułożyć połówkę pomidora. Zrolować, tak, by pomidor został w środku i ułożyć na półmisku.

roladki z grillowanej cukiniiprzygotowanie sosu

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także