Roladki z grillowanej cukinii

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 1 cukinia, 8 suszonych pomidorów, 200 g koziego serka, 1 ząbek czosnku, Sos Tzatziki KAMIS |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 2 osób |
Kategoria | przystawka |
Metoda gotowania | grillowanie |
Wykonanie:
Cukinię pokroić na cienkie plasterki. Można zrobić to nożem lub obierakiem do jarzyn. Plastry cukinii ułożyć na rozgrzanym grillu i zgrillować z obu stron. Ser wymieszać z przepuszczonym przez praską czosnkiem i przyprawą Tzatziki KAMIS. Pomidorki poprzekrawać na pół. Plasterek cukinii posmarować cienką warstwą sera, na końcu ułożyć połówkę pomidora. Zrolować, tak, by pomidor został w środku i ułożyć na półmisku.

potrawy wegetariańskie, roladki z cukinii, grillowane warzywa, grillowana cukinia, grillowana cukinia przepis
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także