Roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego

Składniki na 2 porcje:
100g łososia wędzonego,
- 150g papryki świeżej,
- 100g serka Filadelfia,
- koperek suszony Kamis,
- cytryna,
- pieprz kolorowy Kamis,
- papryka czerwona ostra Kamis,
- sól morska Kamis w młynku,
- świeży koperek do dekoracji – ¼ pęczka,
- papier do gotowania Saga.
Składniki na sos koperkowy:
- ½ szklanki jogurtu naturalnego,
- sól czosnkowa Kamis,
- 1,5 łyżki suszonego koperku Kamis,
- sok z cytryny.
Wykonanie:
Twarożek wraz z utłuczonym pieprzem kolorowym, pieczoną papryką,koperkiem oraz sokiem z cytryny i solą wymieszać. Plastry łososia rozkładamy na papierze Saga i smarujemy twarożkiem a następnie zwijamy ciasno w roladkę i mocno schładzamy. Roladkę rozwijamy i kroimy ukośnie, układamy na półmisku, polewamy sosem koperkowy. Można udekorować koprem, cytryną i ziarnami pieprzu kolorowego.

przystawki, przystawki na zimno, przekąski na przyjęcie, przekąska rybna, łosoś przepis, roladki z łososia, roladki z łososia przepisy
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne
Zobacz także