Roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego

Roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego

Składniki na 2 porcje:

  • roladki z łososia, pieczonej papryki i twarożku ziołowego100g łososia wędzonego,
  • 150g papryki świeżej,
  • 100g serka Filadelfia,
  • koperek suszony Kamis,
  • cytryna,
  • pieprz kolorowy Kamis,
  • papryka czerwona ostra Kamis,
  • sól morska Kamis w młynku,
  • świeży koperek do dekoracji – ¼ pęczka,
  • papier do gotowania Saga.

Składniki na sos koperkowy:

  • ½  szklanki jogurtu naturalnego,
  • sól czosnkowa Kamis,
  • 1,5 łyżki suszonego koperku Kamis,
  • sok z cytryny.

Wykonanie:

Twarożek wraz z utłuczonym pieprzem kolorowym, pieczoną papryką,koperkiem oraz sokiem z cytryny i solą wymieszać. Plastry łososia rozkładamy na papierze Saga i smarujemy twarożkiem a następnie zwijamy ciasno w roladkę i mocno schładzamy. Roladkę rozwijamy i kroimy ukośnie, układamy na półmisku, polewamy sosem koperkowy. Można udekorować koprem, cytryną i ziarnami pieprzu kolorowego.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Drugie Warsztaty Kulinarne

Polecamy Ci również

Zobacz także