Rosół

- kawałek mięsa wołowego
- kilogram porcji rosołowej z kurczaka
- włoszczyzna
- 2-3 liście laurowe
- ziele angielskie
- kilka ziaren pieprzu
- sól
Do garnka z wodą wrzucamy mięso, kiedy woda z mięsem zacznie się gotować, na powierzchni pokazują się tzw. szumowiny, które należy zebrać za pomocą małego sitka. Zmniejszyć ogień a następnie wrzucić obrane i umyte warzywa oraz przyprawy. Aby rosół był naprawdę dobry trzeba pamiętać, aby się nie zagotował. Gotować około 3 godzin.

rosół, rosół z kury, rosół drobiowy, rosół z kurczaka, rosół wołowy, kuchnia polska, rosół z kostki, rosół przepis, jak zrobić rosół z kury, zupy rosół z kury, rosół z kury kalorie, rosół z kury przepis, pomysł na obiad dla gości, pomysł na obiad domowy, obiad przepisy, obiad przepisy kulinarne, pomysł na obiad przepisy, co na obiad
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zobacz także