Rosół z groszkiem i pieczarkami

Rosół z groszkiem i pieczarkami

rosół z groszkiem i pieczarkamiSkładniki:
1 rosół z kury z makaronem Winiary
Przyprawa maggi
100 g pieczarek
100 g groszku zielonego mrożonego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Pieprz
Sposób przyrządzania:
Pieczarki oczyścić i pokroić w cząstki. Do 1 l wrzącej wody wrzucić pieczarki i groszek. Gotować 5 minut. Wsypać rosół i gotować kolejne 10 minut. Doprawić maggi i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 15 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 290 kcal
  • 1 porcja około 72 kcal
Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także