Ryba po grecku

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 8 kostek ryby mrożonej,1/2 selera, 4 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżki soli, liść laurowy, olej do smażenia,1/4 łyżeczki pieprzu,cukier do smaku |
Kuchnia | polska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 |
Kategoria | Przystawka |
Metoda gotowania | smażenie, gotowanie |
Sposób wykonania:
Warzywa (marchewki, pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w paski i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, rozdrobnić ją i dodać do warzyw.
Zobacz przepis na: Rybę po japońsku

przepisy kulinarne, ryba po grecku, przepisy wigilijne, ryba po grecku przepis, przepisy kulinarne ryba po grecku, ryba po grecku kalorie, ryba w galarecie, ryba po grecku kcal, ryba po grecku z warzywami, ryba po grecku jak zrobic, kuchnia polska ryba po grecku, łatwe ryba po grecku
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zobacz także