Ryba po grecku

0
Ryba po grecku
Ryba po grecku to bardzo smaczna i zdrowa potrawa.
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 8 kostek ryby mrożonej,1/2 selera, 4 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, koncentrat pomidorowy, 1/2 łyżki soli, liść laurowy, olej do smażenia,1/4 łyżeczki pieprzu,cukier do smaku
Kuchnia polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 4
Kategoria Przystawka
Metoda gotowania smażenie, gotowanie

Sposób wykonania:

Warzywa (marchewki, pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w paski i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, rozdrobnić ją i dodać do warzyw.

Zobacz przepis na: Rybę po japońsku

Oceń artykuł
4,00 / 5 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Polecamy Ci również

Zobacz także