Ryba w liściach winogron

Ryba w liściach winogron
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele, Kilka listków tymianku, Plastry cytryny, Marynowane w solance liście winogron, 2 łyżki oleju, Bawełniany sznurek do przewiązania, Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 osób
Kategoria danie główne
Metoda gotowania grillowanie

Wykonanie:

Olej wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku. Ryby owinąć liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8 minut (w zależności od wielkości ryby). W tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.

przygotowanie rybyryba w liściach winogron

potrawy z grillaryba z grilla

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także