Ryba w liściach winogron

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | Około 400 g sprawionych ryb morskich na przykład sardynki lub makrele, Kilka listków tymianku, Plastry cytryny, Marynowane w solance liście winogron, 2 łyżki oleju, Bawełniany sznurek do przewiązania, Przyprawa Grill Klasyczny KAMIS |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 2 osób |
Kategoria | danie główne |
Metoda gotowania | grillowanie |
Wykonanie:
Olej wymieszać z przyprawą Grill klasyczny KAMIS i posmarować nim ryby wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć plastry cytryny i gałązki tymianku. Ryby owinąć liśćmi i przewiązać bawełnianym sznurkiem. Piec na rozgrzanym ruszcie po około 8 minut (w zależności od wielkości ryby). W tym czasie liście się mocno przypieką, a ryba pozostanie soczysta.

ryba z grilla, przepis na rybę z grilla, ryba w liściach winogron, ryba grillowana, ryba grillowana przepis, aromatyczna ryba
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także