Sałatka kebab

Sałatka kebab
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg polędwiczek z kurczaka, opakowanie przyprawy do kebaba, 3 ząbki czosnku, sałata lodowa, 10 pomidorków koktajlowych, ogórek szklarniowy, mała puszka kukurydzy, pół czerwonej papryki, cebula czerwona, 4 kromki chleba tostowego, oliwa z oliwek, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, sól i pieprz
Kuchnia fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria sałatka, kolacja
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 370

sałatka kebabWykonanie:

Polędwiczki z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i obsyp obficie przyprawą do kebaba, usmaż na złoto na oliwie, dodaj dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Sałatę lodową umyj i porwij na kawałki, ogórka obierz i pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, paprykę pokrój w cienkie paski, kukurydzę odsącz z zalewy, cebulę pokrój w cienkie krążki i posól.
Wszystkie składniki wymieszaj w misce dodaj mięso. Usmaż grzanki, pokrój chleb tostowy w niewielkie kwadraciki i usmaż na złoto na 2 łyżkach oliwy. Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez z jogurtem i dodaj ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem.
Bezpośrednio przed podaniem dodaj do sałatki grzanki i polej sosem czosnkowym.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: kuchniabezkitu.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także