Sałatka owocowa
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | banan, mandarynka, garść ciemnych winogron, kiwi, gruszka, sok z cytryny |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 2 porcje |
Kategoria | śniadanie, deser, przekąska, danie dietetyczne, dla dzieci |
Metoda gotowania | Nie wymaga obróbki termicznej |
Ilość kalorii | 160 |
Wykonanie:
Wszystkie owoce pokrój w odpowiednie dla siebie kawałki, wrzuć do miseczki, skrop sokiem z cytryny i gotowe.
Podanie:
Sałatkę owocową można przygotować z dowolnych owoców, dzięki czemu nawet jedząc ją codziennie możemy wyczarować inne danie. Warto ją urozmaicać suszonymi owocami, kleksem śmietany czy jogurtu naturalnego, a dla łasuchów spokojnie można oblać ją miodem czy bardziej zdecydowanym syropem klonowym.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: publicdomainpictures.net
Zobacz także