Sałatka owocowa

0
Sałatka owocowa
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki banan, mandarynka, garść ciemnych winogron, kiwi, gruszka, sok z cytryny
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje
Kategoria śniadanie, deser, przekąska, danie dietetyczne, dla dzieci
Metoda gotowania Nie wymaga obróbki termicznej
Ilość kalorii 160

sałatka owocowaWykonanie:

Wszystkie owoce pokrój w odpowiednie dla siebie kawałki, wrzuć do miseczki, skrop sokiem z cytryny i gotowe.

Podanie:

Sałatkę owocową można przygotować z dowolnych owoców, dzięki czemu nawet jedząc ją codziennie możemy wyczarować inne danie. Warto ją urozmaicać suszonymi owocami, kleksem śmietany czy jogurtu naturalnego, a dla łasuchów spokojnie można oblać ją miodem czy bardziej zdecydowanym syropem klonowym.

Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: publicdomainpictures.net

Polecamy Ci również

Zobacz także