Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 15 minut
sałatka pomidorowo-pieczarkowaSkładniki:

  • 120 g pieczarek,
  • 1 pomidor,
  • 6 rzodkiewek,
  • 6-8 malutkich pęczków sałaty roszponki,
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku,
  • 6 łyżek oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka Kolorowych ziół do sałatek Specialite,
  • Sól morska w młynku Specialite.

Sposób przyrządzania:   

Pieczarki pokrój na plasterki, posyp solą, wymieszaj i odstaw. Do oliwy dodaj kolorowe zioła do sałatek i również odstaw. Pomidory pokrój w grubą kostkę a rzodkiewki w plasterki, dodaj do pieczarek i delikatnie wymieszaj. Przybierz pęczkami sałaty, posyp szczypiorkiem i polej oliwą z ziołami. Podawaj z bagietką.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także