Sałatka pomidorowo-pieczarkowa

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 120 g pieczarek,
- 1 pomidor,
- 6 rzodkiewek,
- 6-8 malutkich pęczków sałaty roszponki,
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku,
- 6 łyżek oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka Kolorowych ziół do sałatek Specialite,
- Sól morska w młynku Specialite.
Sposób przyrządzania:
Pieczarki pokrój na plasterki, posyp solą, wymieszaj i odstaw. Do oliwy dodaj kolorowe zioła do sałatek i również odstaw. Pomidory pokrój w grubą kostkę a rzodkiewki w plasterki, dodaj do pieczarek i delikatnie wymieszaj. Przybierz pęczkami sałaty, posyp szczypiorkiem i polej oliwą z ziołami. Podawaj z bagietką.

Źródło: Kamis
Zobacz także