Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 40 dkg filetów śledziowych marynowanych, 4 ogórki konserwowe, mała puszka kukurydzy, 4 ugotowane na twardo jajka, niewielkie jabłko, cebula, 3 łyżki majonezu, łyżeczka śmietany, sól i pieprz
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, kolacja, sałatka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 320

Wykonanie:

Filety śledziowe wypłucz pod bieżącą wodą, pokrój w niewielkie kawałki, najlepiej w fragmenty 2 x 2 cm. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ćwiartki. Ogórki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj drobno, jabłko obierz, wytnij gniazda nasienne i zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystko razem lub ułóż warstwami w głębokim półmisku. Zrób sos z majonezu, musztardy i przypraw. Polej nim sałatkę.

sałatka śledziowa

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: opensourcefood.com

Polecamy Ci również

Zobacz także