Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

sałatka wiosennaSkładniki (4 porcje):
4 łyżki majonezu dekoracyjnego
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 jajka ugotowane na twardo
10 rzodkiewek
1 świeży ogórek
150 g szynki konserwowej
2 łyżki posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:
Jajka, rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paski. Ułożyć na talerzu. Majonez połączyć z jogurtem i koperkiem. Sosem majonezowym polać sałatkę.

Czas przygotowania: 15 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 1227 kcal
  • 1 porcja około 307 kcal
Oceń artykuł
4,29 / 7 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także