Sałatka wiosenna

Składniki (4 porcje):
4 łyżki majonezu dekoracyjnego
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 jajka ugotowane na twardo
10 rzodkiewek
1 świeży ogórek
150 g szynki konserwowej
2 łyżki posiekanego koperku
Sposób przyrządzania:
Jajka, rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paski. Ułożyć na talerzu. Majonez połączyć z jogurtem i koperkiem. Sosem majonezowym polać sałatkę.
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 1227 kcal
- 1 porcja około 307 kcal

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, dieta, dania dla zapracowanych, winiary, kalorie, sałatka, przepisy na sałatki, przepisy na sałatki z ogórków, przepisy na sałatki warzywne, przepisy na sałatki dietetyczne, przepisy na sałatki do obiadu, przepisy na sałatki i surówki, przepisy na sałatki imieninowe, przepisy na sałatki jarzynowe
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także