Sałatka z daktyli z pomarańczami, figami i migdałami

Sałatka z daktyli z pomarańczami, figami i migdałami

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:

  • sałatka z daktyli z pomarańczami, figami i migdałami2 duże pomarańcze,
  • 50 g suszonych moreli,
  • 2 łyżki uprażonych migdałów,
  • kilka listków świeżej mięty,
  • 150 ml wody,
  • 2 łyżki miodu,
  • 70 g suszonych fig,
  • 50 g daktyli,
  • 2 gwiazdki anyżu Specialite,
  • 1/2 laski cynamonu,
  • 4 goździki.

Sposób przyrządzania:

Do rondla wlej wodę, dodaj anyż, laskę cynamonu, goździki i miód. Podgrzewaj na małym ogniu około 10 minut. Dodaj daktyle, figi, wystudź. Pomarańcze, morele pokrój, wymieszaj, dodaj migały oraz posiekaną miętę, wymieszaj z wcześniej przygotowanym syropem.

Oceń artykuł
4,50 / 4 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także