Sałatka z fety i pomidorów
0

Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 200 g sera feta, 4 pomidory, 1 cebula dymka, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, ½ pęczka natki pietruszki, Świeżo mielony pieprz, Listki bazylii. |
Kuchnia | włoska |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 2 porcje |
Kategoria | sałatki |
Przygotowanie:
- Pomidory natnij na krzyż, sparz i zdejmij z nich skórkę.
- Do miseczki wsyp posiekaną cebulkę i natkę pietruszki. Dolej oliwę i wymieszaj.
- Ser i pomidory pokrój w podobnej wielkości kostki, a następnie ułóż tak, by powstał przypominający szachownicę sześcian.
- Każdą warstwę sałatki polej oliwą z cebulką i natką. I posyp świeżo mielonym pieprzem.
- Całość udekoruj natką pietruszki.
Oceń artykuł
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Więcej na ten temat:
jaka sałatka, sałatka z fetą, sałatki bez mięsa, sałatki bezmięsne, sałatka z fetą i pomidorami, sałatka z fetą kalorie
Autor: Ula Korzycka
Zobacz także