Sałatka z grillowanych warzyw

Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | główka sałaty rzymskiej, pęczek szparagów, pęczek dymki, 4 łyżki oleju. Na sos: 2 łyżeczki miodu, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka octu winnego, sok z połowy cytryny |
Kuchnia | uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 4 porcje |
Kategoria | sałatka |
Metoda gotowania | pieczenie |
Wykonanie:
Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa.

sałatka warzywna, zdrowa żywność, jaka sałatka, sałatka do grilla, sałatka warzywna przepis, sałatka warzywna dietetyczna
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: Kamis
Zobacz także