Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki główka sałaty rzymskiej, pęczek szparagów, pęczek dymki, 4 łyżki oleju. Na sos: 2 łyżeczki miodu, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka octu winnego, sok z połowy cytryny
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria sałatka
Metoda gotowania pieczenie

Wykonanie:

Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa.

sałatka z zielonych warzywsos do sałatki

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także