Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem

sałatka z indykiemSkładniki (6 porcji):
3 łyżki majonezu
200 g wędzonego fileta z indyka
200 g żółtego sera
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
1 mała puszka ananasów
200 g winogron ciemnych
2 banany
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Majonez połączyć z 2 łyżkami soku z ananasa. Fileta, ser i jajka pokroić w paseczki. Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Winogrona przekroić na połowę i usunąć pestki. Banany obrać i pokroić w półplasterki. Połączyć wszystkie składniki z sosem majonezowym. Doprawić solą i pieprzem.

Czas przygotowania: 20 minut

Wartość energetyczna:

  • Całość 2001 kcal
  • 1 porcja około 333 kcal
Oceń artykuł
5,00 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Winiary

Polecamy Ci również

Zobacz także