Sałatka z indykiem

Składniki (6 porcji):
3 łyżki majonezu
200 g wędzonego fileta z indyka
200 g żółtego sera
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
1 mała puszka ananasów
200 g winogron ciemnych
2 banany
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Majonez połączyć z 2 łyżkami soku z ananasa. Fileta, ser i jajka pokroić w paseczki. Kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Winogrona przekroić na połowę i usunąć pestki. Banany obrać i pokroić w półplasterki. Połączyć wszystkie składniki z sosem majonezowym. Doprawić solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 20 minut
Wartość energetyczna:
- Całość 2001 kcal
- 1 porcja około 333 kcal

przepisy kulinarne, przygotowywanie posiłków, dieta, pomysł na obiad, winiary, sałatka przepisy, przepisy na sałatki, przepisy na sałatki warzywne, przepisy na sałatki dietetyczne, przepisy na sałatki do obiadu, przepisy na sałatki i surówki, przepisy na sałatki imieninowe, przepisy na sałatki jarzynowe, sałatka z indykiem
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Winiary
Zobacz także