Sałatka z kalafiora
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | około ½ kg różyczek kalafiora, 15 dkg szynki konserwowej, ogórek szklarniowy, mała puszka kukurydzy, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz |
Kuchnia | polska, uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 8-10 porcji |
Kategoria | sałatka |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 190 |
Wykonanie:
Kalafior ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podziel różyczki na mniejsze części. Szynkę pokrój w kostkę lub paski. Ogórka pokrój w kosteczkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj. Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw solą i pieprzem, dodaj do sałatki. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia.

zdrowe jedzenie, dania dietetyczne, sałatki przepisy, jaka sałatka, sałatka z kalafiora, sałatka kalafiorowa, sałatki bez mięsa, sałatki bezmięsne
Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl
Zobacz także