Sałatka z kalafiora

Sałatka z kalafiora
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki około ½ kg różyczek kalafiora, 15 dkg szynki konserwowej, ogórek szklarniowy, mała puszka kukurydzy, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 8-10 porcji
Kategoria sałatka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 190

sałatka z kalafioraWykonanie:

Kalafior ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podziel różyczki na mniejsze części. Szynkę pokrój w kostkę lub paski. Ogórka pokrój w kosteczkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj. Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw solą i pieprzem, dodaj do sałatki. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia.

 

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także