Sałatka z kapusty pekińskiej
Czas przygotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | kapusta pekińska, puszka kukurydzy, marchewka, cebulka, kilkanaście niewielkich korniszonów, papryka czerwona, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy |
Kuchnia | polska, uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 8 porcji |
Kategoria | przystawka, surówka, sałatka |
Ilość kalorii | 170 |
Wykonanie:
Kapustę pekińską poszatkuj na niewielkie paseczki. Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do kapusty. Cebulkę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce. Korniszony i paprykę pokrój w drobną kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem i musztardą. Podawaj schłodzone.
Podanie:
Wariantów na sałatkę z kapusty pekińskiej jest mnóstwo. Wszystko dlatego, że możemy do niej wrzucić wszystko na mamy aktualnie w domu lub na co tylko mamy ochotę.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: makeaheadmealsforbusymoms.com
Zobacz także