Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki kapusta pekińska, puszka kukurydzy, marchewka, cebulka, kilkanaście niewielkich korniszonów, papryka czerwona, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy
Kuchnia polska, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 8 porcji
Kategoria przystawka, surówka, sałatka
Ilość kalorii 170

sałatka z kapusty pekińskiejWykonanie:

Kapustę pekińską poszatkuj na niewielkie paseczki. Kukurydzę odsącz z zalewy i dodaj do kapusty. Cebulkę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce. Korniszony i paprykę pokrój w drobną kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem i musztardą. Podawaj schłodzone.

Podanie:

Wariantów na sałatkę z kapusty pekińskiej jest mnóstwo. Wszystko dlatego, że możemy do niej wrzucić wszystko na mamy aktualnie w domu lub na co tylko mamy ochotę.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: makeaheadmealsforbusymoms.com

Polecamy Ci również

Zobacz także