Sałatka z makaronem

Sałatka z makaronem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 30 dkg makaronu, najlepiej Tri Colore, puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, pół puszki fasoli czerwonej, cebula, mały por, 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka
Kuchnia uniwersalna, fusion, polska
Wielkość przygotowywanej potrawy 10/12 porcji
Kategoria przystawka, kolacja, danie wegetariańskie, sałatka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 320

sałatka z makaronemWykonanie:

Ugotuj makaron przez połowę czasu podanego na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Pokrój cebulę i por w drobne kawałeczki, osól. Tuńczyka odlej z zalewy. Wymieszaj w misce wszystkie składniki, dopraw do smaku i wymieszaj z majonezem i musztardą.

Podanie:

Makaron zaleca się gotować tylko przez połowę zalecanego czasu, gdyż i tak wchłonie nadmiar wilgoci z sałatki i napęcznieje. Dobór składników jest tak naprawdę dowolny i wszystko zależy od tego co mamy pod ręką i na co mamy ochotę.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: freerecipes.org

Polecamy Ci również

Zobacz także