Sałatka z makaronem ryżowym

Sałatka z makaronem ryżowym
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 15 dkg makaronu ryżowego, 30 dkg pieczarek, puszka zielonego groszku, 6 ogórków konserwowych lub 15 korniszonów, cebula, dwie łyżki ziaren słonecznika, pęczek świeżego koperku, 2 łyżki majonezu, sól i pieprz
Kuchnia polska, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 8-10 porcji
Kategoria sałatka
Metoda gotowania gotowanie, prażenie
Ilość kalorii 300

sałatka z makaronem ryżowymWykonanie:

Makaron ugotuj na półtwardo. Pieczarki wyczyść i obierz, posiekaj na cienkie talarki. Cebulę pokrój w piórka. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pieczarki i całość przesmaż do miękkości pieczarek, dopraw solą i pieprzem. Ogórki pokrój w cienkie plasterki i niewielkie słupki. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni. Koperek posiekaj drobno. Wszystkie składniki wymieszaj w misce, połącz majonezem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Podanie:

Do sałatki można dodać również jakiś mięsny wkład, w wersji szybkiej może być to szynka konserwowa, jednak najlepiej nada się grillowany kurczak.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: bistromama.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także