Sałatka z pora

Sałatka z pora
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 2 duże pory – tylko białe części, 2 jabłka, 4 łyżki majonezu, sól i pieprz
Kuchnia uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 4 porcje
Kategoria przystawka, sałatka, surówka, dodatek, przekąska, kolacja
Ilość kalorii 110

sałatka z poraWykonanie:

Pory dokładnie wyczyść, przekrój wzdłuż na połówki i skrój na półtalarki, posól i wymieszaj. Jabłka przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, nie obieraj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj por z jabłkiem i majonezem, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Podanie:

Niewątpliwie jest to moja ulubiona surówka z pora, która jednak najlepiej smakuje po kilku godzinach i kiedy jest zimna. Doskonale pasuje zarówno jako dodatek do dań mięsnych, ale także z powodzeniem można ją wykorzystać jako przekąskę czy nawet pastę na kanapki.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: polishplate.com

Polecamy Ci również

Zobacz także