Sałatka z rukoli

Sałatka z rukoli
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 10 dkg rukoli, 4 suszone pomidory, 30 gram pestek słonecznika, kilka czarnych oliwek; sos: łyżka octu winnego, łyżka oliwy z oliwek, ½ łyżeczki musztardy, ½ łyżeczki miodu, sól i pieprz;
Kuchnia fusion, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 2 porcje
Kategoria przystawka, sałatka, danie dietetyczne, danie wegetariańskie
Metoda gotowania prażenie
Ilość kalorii 90

Wykonanie:

Najpierw wykonaj sos, połącz wszystkie składniki energicznie je mieszając.
Rukolę umyj. Słonecznik upraż na suchej patelni. Pomidory i oliwki posiekaj na drobne kawałeczki. Wymieszaj wszystkie składniki wymieszaj z sosem i gotową sałatkę posyp uprażonym słonecznikiem.

rukola

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: lubiesmakolyki.blogspot.com

Polecamy Ci również

Zobacz także