Sałatka z ryżem

Sałatka z ryżem
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 10 dkg ryżu, ananas z puszki, seler konserwowy, 15 dkg szynki konserwowej, dwie łyżki rodzynek, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu, pęczek koperku
Kuchnia polska, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 8-10 porcji
Kategoria sałatka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 375

sałatka z ryżemWykonanie:

Ryż ugotuj na sypko. Ananasy pokrój w kawałki, rodzynki zalej sokiem z ananasów i odstaw do napęcznienia. Seler odsącz z zalewy. Szynkę pokrój w kostkę lub cienkie paseczki. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, dodaj sól i pieprz oraz majonez, ponownie wymieszaj. Obsyp posiekanym koperkiem. Odstaw do lodówki na kilka godzin.

Propozycja
Ryż warto ugotować w bulionie z dodatkiem ostrej papryki, dzięki temu sałatka nabierze zarówno koloru, jak i przełamie się słodki smak.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: desifoodbuzz.com

Polecamy Ci również

Zobacz także