Sałatka z selera

Sałatka z selera
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki mała puszka kukurydzy, słoik selera konserwowego, 4 plastry ananasa konserwowego, pół papryki czerwonej, 4 jajka, 20 dkg szynki konserwowej, 3 łyżki majonezu, płaska łyżeczka łagodnej musztardy, sól i pieprz
Kuchnia polska, fusion, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 8 porcji
Kategoria sałatka, sałatka z selera, kolacja
Metoda gotowania gotowanie, mieszanie
Ilość kalorii 320

sałatka z seleraWykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Kukurydzę i seler odsącz z zalewy i wrzuć do miski. Szynkę pokrój w cienkie paseczki, ananasa pokrój w niewielkie kawałki, paprykę w cienkie paseczki i dodaj wszystko do miski. Jajka obierz i pokrój. Wymieszaj wszystko
i dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj ponownie z majonezem
i musztardą.

Podanie:

Dodanie kliku plastrów ananasa do tej sałatki sprawi, że uzyskamy bardzo ciekawy smak. Można
z niego zrezygnować jednak to połączenie się po prostu uwielbia. Seler konserwowy i ananas są jak lody i bita śmietana, osobno są pyszne, ale razem stanowią zgrany duet.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: niezbytperfekcyjnapanidomu.blox.pl

Polecamy Ci również

Zobacz także