Sałatka z tortellini

Sałatka z tortellini
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 30 dkg tortellini z farszem serowym, 12 korniszonów, czerwona papryka, 4 jajka, cebula czerwona, 10 dkg szynki konserwowej w plastrach, dowolny sos: majonezowy, koktajlowy, czosnkowy, musztardowy
Kuchnia uniwersalna, fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria przystawka, kolacja, sałatka, przekąska
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 430

tortelliniWykonanie:

Przygotuj tortellini wg receptury podanej na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo. Wszystkie składniki pokrój w odpowiednie dla Ciebie fragmenty. Szynkę warto pociąć w długie, ale cienkie paseczki. Jajka pokrój w ćwiartki lub ósemki. Wszystkie składniki wrzuć do miski i polej ulubionym sosem.

Podanie:

Składniki sałatki z tortellini warto dobierać pod względem farszu, to samo tyczy się sosów. Inaczej komponuj dodatki do farszu grzybowego, a inaczej mięsnego.

Oceń artykuł
5,00 / 1 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: pickycook.com

Polecamy Ci również

Zobacz także