Sałatka z wołowiną

Sałatka z wołowiną

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:

  • sałatka z wołowiną150-200 g polędwicy wołowej,
  • 2 kalarepki,
  • 100 g selera naciowego,
  • 50 g kurek,
  • 50 g boczniaków,
  • 50 g suszonych pomidorów
    w oleju,
  • 9 łyżek oliwy z oliwek,
  • świeży rozmaryn,
  • ognista mieszanka przypraw w młynku Specialite,
  • 3 łyżki octu balsamicznego.

Sposób przyrządzania:

Polędwicę i boczniaki pokrój w cienkie paski, oddzielnie podsmaż na oliwie, pod koniec smażenia przypraw ognistą mieszanką przypraw.
Kurki ugotuj w osolonej wodzie. W kalarepkach obetnij wierzch, środek wydrąż. Wydrążoną kalarepkę z „przykrywką” zblanszuj. Seler naciowy pokrój w cząstki, dodaj podsmażoną polędwicę, grzyby, suszone pomidory, wszystkie składniki skrop oliwą i dokładnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj w wydrążonych kalarepkach z gałązką rozmarynu.

Oceń artykuł
4,67 / 3 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Źródło: Kamis

Polecamy Ci również

Zobacz także