Sałatka z wołowiną

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
150-200 g polędwicy wołowej,
- 2 kalarepki,
- 100 g selera naciowego,
- 50 g kurek,
- 50 g boczniaków,
- 50 g suszonych pomidorów
w oleju, - 9 łyżek oliwy z oliwek,
- świeży rozmaryn,
- ognista mieszanka przypraw w młynku Specialite,
- 3 łyżki octu balsamicznego.
Sposób przyrządzania:
Polędwicę i boczniaki pokrój w cienkie paski, oddzielnie podsmaż na oliwie, pod koniec smażenia przypraw ognistą mieszanką przypraw.
Kurki ugotuj w osolonej wodzie. W kalarepkach obetnij wierzch, środek wydrąż. Wydrążoną kalarepkę z „przykrywką” zblanszuj. Seler naciowy pokrój w cząstki, dodaj podsmażoną polędwicę, grzyby, suszone pomidory, wszystkie składniki skrop oliwą i dokładnie wymieszaj.
Sałatkę podawaj w wydrążonych kalarepkach z gałązką rozmarynu.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Źródło: Kamis
Zobacz także