Sałatka z zupek chińskich

3
Sałatka z zupek chińskich
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki filet z kurczaka – około 350 gram, 3 zupki chińskie ostre, średnia kapusta pekińska, ogórek szklarniowy, puszka kukurydzy, mała puszka czerwonej fasoli, czerwona papryka, cebula, majonez, łyżeczka musztardy, sól, pieprz
Kuchnia fusion
Wielkość przygotowywanej potrawy 12 porcji
Kategoria sałatka, kolacja
Metoda gotowania smażenie
Ilość kalorii 200

sałatka z zupek chińskich Wykonanie:

Filet z kurczaka oczyść i pokrój w drobne kawałki, zamarynuj mięso w olejku i przyprawie z zupek chińskich, dopraw pieprzem. Usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu i odstaw do wystudzenia.
Kapustę pekińską umyj i poszatkuj na niewielkie kawałki. Ogórka, cebulę i czerwoną paprykę pokrój w kosteczkę. Kukurydzę i paprykę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wymieszaj. Makaron z zupek chińskich połam na niewielkie kawałki, dodaj do warzyw, dorzuć mięso i wymieszaj. Z około 100 gram majonezu i łyżeczki musztardy zrób sos, zalej nim powstałą sałatkę i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny.

Podanie:

Sałatka z zupek chińskich stała się bardzo popularna, jej ciekawy smak zawdzięczamy właśnie makaronowi, który wchłania nadmiar wilgoci z sałatki, ale nadal pozostaje chrupiący. Składniki, z których przygotujemy sałatkę są tak naprawdę dowolne, możemy zrezygnować z mięsa, dzięki czemu będziemy mieli danie wegetariańskie. Możemy dodać ugotowane jajka. Doprawić ulubionymi ziołami. Bez różnicy co dodamy do sałatki, na pewno zasmakuje wszystkim domownikom czy gościom.

Oceń artykuł
5,00 / 2 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i dodaj swój komentarz

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: uzouuzy.blogspot.com

Data publikacji: 25.05.2012

Polecamy Ci również

Zobacz także