Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana
Informacje o przepisie
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas przygotowania
Składniki 4 niewielkie ziemniaki, 4 jajka, cebula, 6 niewielkich ogórków kiszonych, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku
Kuchnia niemiecka, uniwersalna
Wielkość przygotowywanej potrawy 6 porcji
Kategoria sałatka, przystawka
Metoda gotowania gotowanie
Ilość kalorii 220

Wykonanie:

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, jaja ugotuj na twardo. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Jajka pokrój w niewielką kostkę lub talarki. Ogórki pokrój w kosteczkę, cebulę w piórka. Musztardę, jogurt i majonez wymieszaj z solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszaj z powstałym sosem i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny przed podaniem.

sałatka ziemniaczana

Oceń artykuł
0,00 / 0 głosów
Co sądzisz na ten temat
Zaloguj się i skomentuj pierwszy

Opracowanie: Katarzyna Dębek

Zdjęcia: whatscookingamerica.net

Polecamy Ci również

Zobacz także