Sałatka ziemniaczana
Czas przygotowania | |
Czas gotowania | |
Całkowity czas przygotowania | |
Składniki | 4 niewielkie ziemniaki, 4 jajka, cebula, 6 niewielkich ogórków kiszonych, 2 łyżeczki musztardy Dijon, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku |
Kuchnia | niemiecka, uniwersalna |
Wielkość przygotowywanej potrawy | 6 porcji |
Kategoria | sałatka, przystawka |
Metoda gotowania | gotowanie |
Ilość kalorii | 220 |
Wykonanie:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, jaja ugotuj na twardo. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Jajka pokrój w niewielką kostkę lub talarki. Ogórki pokrój w kosteczkę, cebulę w piórka. Musztardę, jogurt i majonez wymieszaj z solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszaj z powstałym sosem i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny przed podaniem.

Opracowanie: Katarzyna Dębek
Zdjęcia: whatscookingamerica.net
Zobacz także